Welke werkzaamheden kan je uitbesteden aan een virtueel assistent?

Kom je tijd te kort voor klanten en wil je aan je bedrijf gaan werken in plaats van erin? Misschien is het dan tijd om met een virtueel assistent (ook wel virtual assistant of VA) aan de slag te gaan, maar welke werkzaamheden kan je uitbesteden? 

Suzan van Basten achter laptop
Foto door Merel Mollema

Agendabeheer
Denk hierbij het inplannen van afspraken, contact met de klanten voor het inplannen van de afspraak. Een VA kan ook een projectplanning in jouw agenda maken en deze up-to-date houden. 

Structuur aanbrengen
Denk hierbij aan het in kaart brengen van processen, online samenwerkingsruimte opzetten en bijhouden (denk bijvoorbeeld aan Google Drive of Dropbox) of het optimaliseren van werkprocessen.

Sociale media
Inplannen van sociale media post op Facebook, Instagram en LinkedIn. Hashtag-onderzoek en zoekwoorden-onderzoek doen. Het maken van presentaties voor webinars. Het inplannen en/of schrijven van nieuwsbrieven. Beheren van sociale media accounts, reageren op vragen of reacties van volgers. 

Klantbeheer
Contact met klanten, klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren, klanten benaderen voor reviews, telefonisch aanspreekpunt, onboarding van nieuwe klanten, klantenservice. 

Projecten
Research, projectplanning en evenementmanagement. 

Websitebeheer
Google analytics en SEO-optimalisatie, website up-to-date houden, artikelen toevoegen aan de webshop, zoekwoorden-onderzoek, optimaliseren van content. 

Dit is een kleine greep van taken die je kan uitbesteden aan een VA. Ga bij jezelf na welke taken je zelf niet meer wil doen, wat vind jij niet leuk of waar heb je geen tijd voor? Maak daar eens een overzicht van, als je goed je uren bijhoud in bijvoorbeeld Toggl (lees hier meer over uren bijhouden), dan kan je zo zien welke uren je ‘kwijt’ bent in jouw bedrijf die je liever ergens anders aan besteed. 

Weten wat ik voor jou kan doen? Neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.