Urenregistratite

Hoe houd jij je gewerkte uren bij? Gebruik je hiervoor een app of “ouderwets” een Excel of Google Sheets document? In deze blog lees je verschillende methoden om je urenregistratie op orde te houden. 

MoneyBird 

Toen ik mij inschreef bij de KvK heb ik mijzelf ook gelijk ingeschreven bij MoneyBird. Niet alleen handig voor het versturen van facturen, maar ook heel goed te gebruiken voor het bijhouden van uren. Nog handiger is, is dat je gelijk kan aangeven of het facturabel is of niet. Aan het einde van een door jou gekozen periode kan je aan de hand van de gemaakte uren, een factuur opstellen. Dit is super handig als je voor een klant uurtje-factuurtje werkt. MoneyBird heeft ook een app, waar je jouw gemaakte uren in bij kan houden. 

Vanaf €12,- per maand kan je onbeperkt je uren bijhouden en facturen versturen. 

Toggl

Is speciaal gemaakt voor het registreren van tijd. Elke taak die je uitvoert kan je hier in vastleggen. Zodra je start met het uitvoeren van de taak, klik je op start. Ben je klaar? Klik op stop en de volgende gegevens zijn geregistreerd: 

  • Welke taak je hebt gedaan
  • Voor welk project
  • Hoe laat je bent begonnen en op welke dag
  • Hoe lang je er mee bezig bent geweest. 

In Toggl kan je goed en snel zien wat de verdeling van jouw werkzaamheden is, opgesplitst in verschillende (door jou gemaakte) categorieën. Werk je met Trello of Asana? Dan kan je deze zelfs koppelen in deze tool. Met deze tool krijg je super snel inzicht in waar je jouw tijd in investeert en of je productief bezig bent. Zo kan je per maand (of zelfs per week) hier op inspelen.

In de gratis versie heb je al super veel mogelijkheden. Werk je met een klein team? Dan is het handig om naar de betaalde versie (vanaf $9,- per maand) te gaan kijken. 

Keeping 

Deze urenregistratie-app is nog vrij nieuw. Deze app kan samenwerken met Moneybird en het is daarom mogelijk om facturen op te maken, aan de hand van de gegevens van Keeping.

Keeping heeft ook een extensie in Google Chrome. Zo kan je makkelijk en snel schakelen tussen projecten via je browser en ben je altijd up-to-date. Ook is deze tool te koppelen met Asana (of Trello en andere productiviteitstools)en kan je taken vanuit Keeping, koppelen aan een taak. 

Voor €6,75 per maand maak je onbeperkt gebruik van deze tool. In de gratis versie kan je ook je uren bijhouden, deze kan je dan helaas niet makkelijk/snel exporteren naar jouw boekhoudprogramma.

Monday.com

Deze tool is heel gebruiksvriendelijk en makkelijk aan te passen aan jouw wensen. Synchroniseer, plan, organiseer en volg je projecten. Het is gericht op teams en is een beetje vergelijkbaar met Asana, maar dan kleurrijker. Je kan deze tool helemaal optimaliseren. Monday.com kan je integreren met onder andere: Gmail, Trello en Asana. 

Andere interessante optie: ben je net begonnen als ZZP-er? Je kan 15 maanden lang gratis gebruik maken van e-boekhouden.nl. Je kan deze trial ook starten als je korter dan 15 maanden geleden voor jezelf bent begonnen. In het programma zit (onder andere) urenregistratie en het versturen van facturen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.